Atletski klub Fortius izvijestio je danas putem svoje Facebook stranice kako je inspekcija zabranila rad s mladima njihovom treneru i donedavno poznatom zadarskom atletičaru Stipi Žuniću. Žunić je višestruki hrvatski rekorder u bacanju kugle i osvajač brončane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Tijekom karijere školovao se na američkom fakultetu te po povratku u Zadar otvorio centar za treninge i posvetio se radu s mladima u Fortiusu.

- Ova prijava je napravljena zbog straha i ogorčenosti pojedinaca, a ne da bi se zadovoljila pravda za rad "stručnih osoba" u sportskim klubovima. Tu se ne radi o zabrinutosti oko toga radi li s djecom netko kompetentan za to, nego o tome što se želi maknuti netko tko je svakako kompetentan.

Ovaj mini rat u zadarskoj atletici je počeo od dana kad smo osnovali svoj klub i pojavili se na stazi. Kada su vidjeli da smo sve bolji, sve popularniji, onda je pokrenuta i prijava inspekciji i to da se Stipu Žunića izbaci iz atletike. Nećemo to dopustiti jer ima ljudi koji su na našoj strani. Hvala svima na ogromnom podršci, Gradu Zadru, velikom broju sportaša (vrhunskih) koji je stao iza nas i zaista se nadamo da ćemo uskoro ovo riješiti, jer gubitak Stipe Žunića bio bi veliki poraz za svu djecu ovog grada, poručuju iz kluba.