U nedjelju, 6. ožujka s početkom u 11 sati u Dvorani 3 ŠC Višnjik odigrat će se prva All-Star utakmica zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca - LIKAR Krombacher pod nazivom KEKS Pay All-Star.

Dvoboj "zvijezda" bit će humanitarnog karaktera, a putem KEKS Pay aplikacije Erste banke prikupljat će se sredstva za Humanitarnu udrugu Jakov Zadranin, koja vodi Socijalnu samoposlugu pri samostanu sv. Frane.

Na utakmici snage će odmjeriti po dva najbolja igrača iz svih 12 momčadi koje sudjeluju u ovogodišnjem LIKAR Krombacheru. Momčad iz skupine A s klupe će voditi Mate Kanjer i Miro Dundov, dok će treneri predstavnika skupine B biti Umberto Piasevoli i Siniša Pećanac.

S obzirom na ograničenja koja se odnose na okupljanja u zatvorenom prostoru, organizatori su omogućili gledanje utakmice uživo i putem Facebook stranice LIKAR Krombacher te platforme Zadar.tv. A osim same utakmice, na poluvremenu će se održati i natjecanje u tricama.

LIKAR Krombacher uspješno privodi kraju svoju drugu sezonu. Nakon prve, koja je odigrana u legendarnim Jazinama te svih izazova koji su uslijedili nošeni pandemijom, druga sezona u cijelosti se održava u Dvorani 3 ŠC Višnjik, a do njenog kraja preostali su još susreti doigravanja.

Svake nedjelje LIKAR Krombacher tako pod svodom dvorane koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića okuplja velik broj košarkaških zaljubljenika, amatera i rekreativaca. Ove godine sudjeluje 12 momčadi s ukupno preko 150 igrača, a s obzirom na velik interes koji je liga polučila u prve dvije sezone, u planu je i njeno daljnje širenje.

Jedan od ciljeva je stvoriti prijateljsko okruženje i obiteljsku atmosferu tijekom odigravanja lige, koja gaji nultu toleranciju na bilo koji oblik netrpeljivosti i nasilja uz konstantno unapređivanje disciplinskih mjera kako bi se obeshrabrilo bilo kakav oblik nesportskog ponašanja, a sankcije maksimalno usmjerilo u humanitarne svrhe.

Liga ima i humanitarni karakter, jer sva sredstva prikupljena od sankcioniranja nesportskog ponašanja tijekom sezone idu u dobrotvorne svrhe, a krajnjeg korisnika odredit će momčad dobitnik fair-play nagrade.

KEKS Pay All-Star još je jedan korak naprijed u smjeru pozicioniranja LIKAR-a kao natjecanja koje, uz zdrav duh, rekreaciju i sportski način života, promiče i važnost humanitarne djelatnosti te pomaganja drugima.

Donirati možete skeniranjem barkoda ili uplatom na račun:
IBAN: HR0224020061500091121 otvoren kod ERSTE bank
NAZIV PRIMATELJA: Udruga zadarskih sportskih novinara
ADRESA PRIMATELJA: Splitska 3, Zadar
MODEL I POZIV NA BROJ: HR00 DATUM (npr. HR00 06022020)
OPIS PLAĆANJA: Donacija