Sportski centar Višnjik želi se uključiti na lokomotivu najbrže rastućeg sporta nazvanog padel - između tenisa i skvoša. Objavljen je natječaj za zakup terena i poziv potencijalnim investitorima da ulože u uređenje i opremanje terena koji se nalazi uz zid rekreativne zone - površine 1 400 metara četvornih. Procjena vrijednosti ulaganja je 2,3 milijuna kuna potencijalnog zakupca na 10 godina. Prema uvjetima natječaja, zakupac padel terena plaćao bi godišnje 150 tisuća kuna te režije dok bi novac od najma bio njegova čista zarada.

Lani je prvi padel centar otvoren u Splitu. Taj sport je u Hrvatsku donio bivši nogometni reprezentativac Robert Prosinečki, s kojim sam lani razgovarao o mogućem širenju i na Zadar. Postoji zanimanje potencijalnih investitora iz Slovenije, Španjolske i Švedske, rekao nam je direktor Višnjika, Denis Karlović.

Tko će se od njih javiti na natječaj Višnjika uz sve uvjete u njemu naveden, znat će nakon 15. ožujka do kada je rok predaje ponuda. Ugovorom je predviđen rok od šest mjeseci za uređenje i opremanje terena za padel.

Naravno da taj sport koji se brendira kao sport koji je pokorio Svijet kao idealan za rekreativce u Zadru treba popularizirati, što će biti rizik, ali i zadatak budućeg investitora. Prvi padel centar ne samo da će obogatiti ponudu sadržaja na Višnjiku koji je idealna lokacija, nego će biti i mamac za goste Zadar.

Na zagrebačkom Velesajmu lani je održano prvo državno prvenstvo u padelu. Savez za padel sport od 2020. godine je primljen u Hrvatski olimpijski odbor.

Zadrani bi mogli već ove godine igrati padel na Višnjiku na kojem se već razvio i teniski centar. Za trendovski rast padela na otvorenom, Dalmacija je zbog svoje klime, poželjno mjesto tog novog reket sporta koji se povezuje sa suvremenim uvjetima života.