U subotu je u Zagrebu na Pešćanici održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za uzrast kadeta. Na ovom natjecanju Hrvački klub Zadar predstavio se sa četiri natjecatelja u tri težinske kategorije. Pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Krešimira Zurića po burnoj i snježnoj mećavi obilaznim putem krenuli su: Dinko Klarić do 65 kg, Frane Miletić i Luka Kevrić do 80 kg, a do 92 kg nastupio je naš reprezentativac Roko Strika.

Osim što se radilo o Prvenstvu Hrvatske ovo natjecanje je bilo jako važno za hrvače, u prvom redu za Roka i za Luku koji su svojim nastupom trebali opravdati i pripremiti put za nastup u Hrvatskoj hrvačkoj reprezentaciji. 

- Borba je počela već pri samom polasku na put jer nas je dočekala zatvorena autocesta i snježna mećava nošena burom zbog koje gotovo da nismo uspjeli stići na sam početak natjecanja. Nažalost, zbog loših financijskih mogućnosti koje nam i nakon 12 godina rada čine veliku prepreku nismo mogli otići na natjecanje dan ranije, što je također veliki hendikep za naše sportaše koji se moraju ustati i po 4-5 sati prije svojih protivnika. Naravno, kao prave sportaše, ni to nas nije omelo u postizanju vrhunskih rezultata, rekao je trener Menčik.

Dinko je nastupio po drugi put na hrvačkom natjecanju uopće, a u kategoriji do 65 kg dočekala ga je konkurencija od 13 hrvača, Svoju je borbu odradio korektno i u skladu sa očekivanjima te pokazao dobar smjer napredovanja. Luka i Frane su u kategoriji imali 22 konkurenta. Frani je, kao i Dinku ,ovo tek drugi nastup na hrvačkom natjecanju pa je svoju borbu završio porazom, ali također sa velikim napretkom u odnosu na zadnje natjecanje. U istoj kategoriji Luka je odradio lavovski dobre borbe, čak njih pet, a sa tri pobjede i dva poraza Luka je uspio pokazati zavidnu razinu hrvačke tehnike i na kraju se plasirao na 5. mjesto. 

Kategorija do 92 kg činila je broj od 14 hrvača među kojima je bio i Roko Strika, mladić o kojemu u posljednje vrijeme vrlo često čujemo i pišemo. Roko je po prvi put nastupio u ovoj težinskoj skupini. Sa svojih 90 kg Roko je redom nanizao četiri pobjede što ga je dovelo do naslova prvaka Hrvatske U17 (kadeti). Na ovaj način prvenstveno je potvrdio svoj angažman na treninzima koji se odvijaju i prije i nakon škole, a nerijetko i vikendima. Roko je u siječnju odradio i reprezentativne pripreme u Gospiću, a nedavno se priključio i reprezentativcima u Zagrebu. 

- Ovaj rezultat pokazatelj nam je da idemo u dobrom smjeru. Već za dvadesetak dana očekuje nas i prvi krug Međunarodne lige za kadete dok u lipnju očekujemo odlazak na Europsko (Bukurešt), a u srpnju na Svjetsko Prvenstvo (Rim). Vjerujem da će ovo izlaganje potaknuti i vodeće ljude u gradu kao i sponzore i donatore koji bi nam uvelike mogli pomoći da naše sportaše podignemo na još višu razinu da nam odlasci na natjecanja ne čine stres, bar što se tiče financija. Dodatnim ulaganjima mogli bi smo doprinijeti i opremanju naše dvorane koju smo da sada vlastitim sredstvima doveli do razine gdje možemo odgajati djecu i vrhunske sportaše, zaključio je ponosni trener. Vladimir Menčik.