Posada jedrilice Panjić iz JK Briva u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Duje Fržop, Tonko Rameša i Noa Šangulin pobjednik je Biograd CRO Melges 24 Cupa, druge regate u sklopu CRO Melges 24 Cupa koja se jedrila proteklog vikenda u Biogradu.

U punom programu nakon šest održanih jedrenja domaća je posada ostvarila čak tri prva mjesta i pokazala se kao izrazito negostoljubiv domaćin u sjajnoj konkurenciji koju su činila neka od najboljih imena hrvatskog jedrenja. Vrhunski uigrana posada, sjajne reakcije na regatnom polju i domaći teren pretvorili su Panjić u Biogradu u nepobjediv stroj.

- Pokazali smo se malo lošiji domaćini nego bi trebali biti, ali pozivamo sve posade koja nas žele pobijediti da dođu trenirati u Biograd. Bit će nam gušt svima. Nadam se da se Opatiji vidimo u još većem broju, poručio je kormilar pobjedničke jedrilice Luka Šangulin.

Iza Panjića, na pobjedničkom postolju našli su se još Cro-a-Sail i Cezibordo, a u Corinthian skupini (amaterske posade) najbolja je bila trogirska posada - Mataran 24.

- Osvojili smo četvrto mjesto u sjajnoj konkurenciji i osvojili nagradu za brod dana ukupno i kao Corinthian što je sjajno u ovako jakoj konkurenciji, ispričao je član Matarana 24 Ivo Matić.

CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa, a iduća regata na rasporedu je 19. i 20. ožujka u Opatiji uz domaćinstvo JK Croatia.

Konačni rezultati (6 održanih jedrenja): 1. Panjić 9, 2. Cro-a-Sail 16, 3. Cezibordo 16, 4. Mataran 24 (COR) 18, 5. Universitas Nova 19, 6. Point One 23, 7. Yikes 34, 8. Tutta Forza 36, 9. Amor Wave 39, 10, Obi-Wan 41, 11. Joyrunner 49, 12. Blue Label 49, 13. Iggy 51, 14. Palmina 68