Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar jedva što je registriran prije 10-ak dana na Trgovačkom sudu, a već se raspada. Bivši košarkaš Ivan Sunara podnio je ostavku na članstvo u NO.

To je objavio u grupi „nadzornika", a danas je to uradio i pisanim putem s obrazloženjem - iz osobnih razloga. Na novinarski upit nije želio kao prvo razgovarati telefonom, a kao drugo on je, kaže, to sve predao direktoru kluba, predsjedavajućem i kao treće...šum u komunikacijom kanalu.

Preostalih četvero članova Nadzornog odbora poslijepodne su se sastali. Nisu o ničemu odlučivali jer su obezglavljeni, rekao nam je predsjednik NO Ante Rubeša. Četvero nadzornika je od direktora, odnosno uprava kluba zatražilo da se sazove glavna skupština dioničkog društva na kojoj će se promijeniti statutarna odluka o tome da NO ima 9 članova. U prošlom sazivu ih je bilo 7 jer nisu izabrana dva člana iz redova navijači a Nadzorni odbor KK Zadar bio je legalan.

Iz tog saziva ostao je samo Dino Martinović, a ostala trojica su gradski vijećnici. Navodno nitko nije želio s njima imati posla.

Uz Rubešu, to je Enio Meštrović te Damir Dado Burčul. Sva trojica imaju istu misiju da se raščisti situacija u Klubu.

Direktor Željko Žilevec jedva se pojavio na njihov sastanku jer, kako kaže Rubeša, on im je također rekao da su ilegalni. Sada nam važno da ova dva poziva za direktore sporta i marketinga dovedemo do kraja, kazat će Enio Meštrović na novonastalu situaciju.

Peti član NO bio je Sunara u ime veterana. Njemu su nudili vijećnici mjesto predsjednika NO, ali ga je on odbio. Njegova ostavka dovela je NO KK Zadar u šah-mat poziciju. I dok neki dobro upućeni govore kako je on napustio Nadzorni odbor jer nije mogao surađivati s nadzornicima iz Gradskog vijeća koji su samo „mudrovali". Prema onima koji su ostali,  „tajming" ostavke nije slučajan. Baš kada se trebao izabrati revizor za KK Zadar. Četvero članova NO ne može odlučivati bez petoga koji ih je napustio.

Nakon što je pod traženim uvjetima izglasan rebalans od 2,5 milijuna kuna na Gradskom vijeću, što dalje s politikom u Klubu nakon blokiranog rada prvog vijećničkog nadzora?