Hrvatsko vaterpolsko seniorsko prvenstvo ušlo je u fazu natjecanja u dvjema skupinama. Zadar 1952 u drugoj je skupini, u onoj u kojoj će se momčadi nadmetati za plasman od šestog do 10. mjesta.

- To je realno i očekuju nas utakmice u kojima ćemo svakako nastojati ostvariti poneku pobjedu, kaže trener Goran Jovančević.

U odnosu na sve druge Zadar 1952 ima znatno manji proračun i nije u situaciji dovoditi afirmirane igrače sa strane.

- Klub je stabilan, ne trošimo puno, odnosno trošimo koliko imamo, a za dva, tri ili četiri igrača izvan Zadra jednostavno nemamo i jezgra momčadi naši su dečki. U ovoj sezoni ipak smo napravili određeni pomak u odnosu na prethodnu.

Seniori igraju i u regionalnoj ligi.

- To je korisno jer te utakmice znače susretanje s drugačijim stilovima vaterpolske igre, šire se obzori i svaki igrač, kao i momčad, ima i priliku i motiv odmjeriti se s boljima od sebe. U regionalnoj ligi imamo još jedan turnir, bit će u Nišu.

U subotu, 12. veljače 2022., Zadar 1952 bit će domaćin Medveščaku. Zadar 1952 ima jedan bod, Medveščak četiri...

- Spremni smo koliko je to moguće s obzirom na okolnosti. U utakmici koju smo u prvenstvu imali s Medveščakom u Zagrebu bili smo tri četvrtine u dobroj situaciji, a potom malo pali, izgubili ritam. Vjerujem da će naša momčad u subotu odigrati dovoljno dobro.

Seniorsko vaterpolsko hrvatsko prvenstvo pomalo je posebno i zato što niti jedna momčad ne gubi status prvoligaša. Takve su okolnosti u hrvatskom vaterpolu da klubovi iz drugoga ešalona jednostavno nisu spremni za prvoligaški stupanj.

- Ta okolnost nam daje malo zraka i možemo se koncentrirati na snaženje jezgre za sljedeću sezonu. Dakako, ovisit ćemo i o raspoloživom novcu - zaključio je Goran Jovančević.

Početak utakmice je u 19:45 sati, a klub kao organizator najavljuje da će moći pribivati i gledatelji. Dakako, uz odgovarajuću COVID - potvrdu i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, preporuka i odluka.

U vrijeme odigravanja utakmice veliki bazen neće biti na raspolaganju građanstvu.