U Ludbregu je jučer održano pojedinačno Prvenstvo hrvatske u hrvanju za žene u uzrasnim skupinama U17, U20, U23 i seniorke za 2022. godinu. Na Prvenstvu je sudjelovalo četrdesetak natjecateljica iz desetak hrvačkih klubova. Hrvački klub Zadar predstavljale su tri djevojke.

 U kadetskom uzrastu U17 boje kluba branile su do 61 kg Marijana Šumski a do 69 kg Anabela Rados dok je u juniorskom uzrastu U20 do 59 kg hrvala naša Cvita Sikirić.

Naše su djevojke ostavile odlične rezultate: Marijana Šumski ulazno je godište kadetskog uzrasta ali uz četiri vrlo naporne borbe osvojila je brončanu medalju, Anabela Rados debitirala je na ovom natjecanju i tek nakon par mjeseci treninga potvrdila svoj potencijal u odlično odrađenim borbama protiv dvije naše reprezentativke te je isto kao i Marijana uspjela osvojiti brončanu medalju dok je naša Cvita Sikirić nakon duže pauze od treninga pokazala kvalitetu za koju smo bili sigurni da je ima pošto je Cvita i prije nekoliko godina bila nadomak Hrvatskoj reprezentaciji a na ovom je natjecanju postala viceprvakinja Hrvatske.

 Djevojke su nastupile pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Krešimira Zurića.

Ovim rezultatima potvrdili smo vrlo uspješan rad i u ženskom hrvanju kao što smo prije par mjeseci isto potvrdili i u kategoriji muškog hrvanja. Nadamo se kako će ova natjecateljska godina biti još puno uspješnija od prošle u kojoj nam je zbog Covida bilo otkazano veliki broj natjecanja.

 Svoj rad u klubu nastavljamo kao i do sada a svima koji se žele okušati u hravnju želimo dobrodošlicu u naš klub na Bokanjcu, poručio je trener s rezultatima, Vladimir Mencik.