Novi predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša najavio je kako neće biti javnog natječaja za sportskog direktora, o čemu se ranije pričalo. Nasljednik Branimir Longina neće biti zaposlenik kluba, radit će na ugovor, pa će se zaposliti temeljem javnog poziva.

- Poziv će uputiti Uprava, odnosno direktor Željko Žilavec, kako je propisano Statuom. Mi kao Nadzorni odbor možemo jamčiti budućem sportskom direktoru da će imati potpunu slobodu i da mu se nitko neće miješati u posao, najavio je Rubeša.

Što se tiče druge neuralgične točke, voditelja marketinga i PR službe, mjesta koje je upražnjeno nakon odlaska Josipa Begonje, ona bi trebala biti riješena kroz javni natječaj. Rubeša jučer nije mogao potvrditi da će tako i biti, jer „novi Nadzorni odbor nije prošao kroz Trgovački sud, pa još uvijek nema ovlasti o takvim pitanjima". Ipak, ostaje pri stavu da ove godine neće biti povećanja proračunskih sredstava za KK Zadar.

- I ja i gospodin Meštrović imamo stav da rebalansa neće biti. Želimo stvoriti uvjete da klub mnogo više prihoduje od sponzora i da mu ne trebaju sredstva iz gradskog proračuna. Također, sredstva koja dolaze iz gradskog proračuna neće se moći trošiti na nova pojačanja. Bude li potrebe za angažiranjem novih igrača, to će se moći napraviti samo iz sponzorskih ugovora, najavio je Rubeša.

Ponovio je kako ulogu predsjednika Nadzornog odbora ne smatra značajnom, jer je riječ o tijelu koje djeluje usklađeno i funkciji koju je prihvatio nakon što su je odbili Ivan Sunara i Dino Martinović, te kako će prekinuti liniju upravljanja koja navodno prema klubu vodi iz Medulićeve, odnosno iz HDZ-a.