Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša novi je predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar. Tu odgovornost prvo je zbog poslovnih obveza odbio Ivan Sunara, a potom i Dino Martinović.

- Išli smo u smjeru izbora Martinovića, no on je to odbio zbog činjenice da živi u Zagrebu, ali i toga što je bio u prošlom sazivu NO-a, koji je otišao nakon što smo mi napravili tu promjenu, iako mi nismo željeli da predstavnici sponzora odu. No Martinović je pristao biti zamjenik, što je jako bitno jer radi u jakoj firmi i dostupnije su mu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu. Za pregled sportskog dijela zadužen je Ivan Sunara. Ostalo je na meni da preuzmem odgovornost upravo zbog toga što smo ovaj korak napravili nas trojica, Enio Meštrović, Damir Burčul i ja, koji smo došli, pod navodnike, iz politike jer zapravo imamo više veze s košarkom. Ova mjesta nam ne imponiraju. Dapače, samo su dodatna obaveza u našim životima, ali obaveza od koje mi ne bježimo, već ćemo je raditi čista srca i otvoreni za prijedloge svih članova. NO je jedinstveno tijelo, rekao nam je Rubeša nakon današnje sjednice.

Ovim putem potvrdio nam je kako su dva mjesta u NO-u rezervirana za predstavnike navijača.

- Očekujemo dva kandidata od udruge navijača Grad košarke. Ne znam zašto ih dosad nisu predložili, ali očekujem to u što kraćem roku, nakon čega ćemo sazvati novu sjednicu i vrlo rado ih primiti u svoje društvo. Ovim putem pozivam njih, ali i sve ostale ljubitelje košarke, entuzijaste i sve koji misle da mogu pomoći, da nam se jave. Naša uloga je da prekinemo žice koje su upravu kluba držale kao lutke te da svi ti stručni ljudi, direktor, a u budućnosti direktor marketinga i sportski direktor, budu osobe koje će imati potpunu autonomnost u svom radu. Želimo promijeniti percepciju da se sve odlučuje iz Medulićeve ili neke druge, istaknuo je Rubeša.

Inače, Nadzorni odbor prije je imao devet članova, a aktualni peteročlani saziv svakako se nada kako će se širiti i s predstavnicima sponzora.