Kadeti Zadra plasirali su se, kao prvaci regije Jug, na turnir Jedinstvene kadetske lige koja se vraća nakon godine dana pauze uzrokovane pandemijom. Liga ove godine broji deset članova, a osim Zadra tu je još jedna zadarska momčad, KK Puntamika, Zagreb predstavljaju Cedevita Junior, Cibona i branitelji naslova Bosco. Iz Slavonije ligu će pojačati Marsonia iz Slavonskog Broda i Vrijednosnice Osijek, Istru će predstavljati Stoja, Međimurje će biti predstavnik sjevernog dijela zemlje, dok će ligu zaključiti i treći klub iz Dalmacije - Šibenka.

Trener Mario Jeličić, nije krio zadovoljstvo radi početka ovog. Iperativ nije rezultat na stjecanje iskustva i na napredak igrača.

- Zadovoljan sam s dosadašnjim radom. Kao što i znate kao prvaci Dalmacije plasirali smo se u Jedinstvenu kadetsku ligu i to me jako veseli. Igranje Jedinstvene lige sigurno će biti lijepo iskustvo za naše momke kao i putovanje po Hrvatskoj i igranje s ekipama iz drugih krajeva Lijepe naše. Prvu utakmicu igramo sutra, u subotu 15. siječnja u Slavonskom Brodu protiv ekipe Marsonije. O rezultatskim ciljevima teško mi je govoriti jer ne znamo puno o drugim ekipama, a u omladinskom pogonu nema imperativa rezultata već je bit u stjecanju iskustva i da momci iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu napreduju. Rezultat će doći sam po sebi baš sukladno tom napretku. Svrha svega ovoga je stvaranje igrača za seniorsku momčad, a iako rezultat u kategorijama kao što su pretkadeti i kadeti nije primaran svaku utakmicu ćemo odigrati na maksimalnoj razini i pokušati ćemo upisati što više pobjeda, kaže Jeličić.

Prva utakmica u ovoj sezoni na rasporedu je sutra, 15. siječnja s početkom od 17 sati, a momci iz Zadra na gostovanje će ići ekipi Marsonije.