Košarkaši Zadra rutinski su odradili posljednju obvezu u 2021. godini te u 15. kolu HT Premijer lige u Zagrebu pobijedili Zabok rezultatom 71:88. Zadrani tako ostaju jedina momčad najvišeg ranga s dva poraza u sezoni te u novu godinu ulaze kao prvi favoriti natjecanja.

Dvadeset i nešto minuta trebalo je Zadru da slomi otpor Zabočana u posljednjoj utakmici koju igra u ovoj kalendarskoj godini. Anzulović u ovoj utakmici nije računao na dva prva playmakera, Dominika Mavru i Martina Junakovića, pa je njihovu ulogu preuzeo all-round Justin Carter (od playa do centra), a backup je bio treći razigravač momčadi Filip Paponja. Bila je to prilika da punu minutažu dobiju Antonio Jordano i Duje Brala, koji su u prošlim utakmicama dobivali manje prilika, kao i Pavle Marčinković, prvi izbor na "Carterovoj" trici.

Anzulović je odlučio na početku odmoriti još Bursaća i Junakovića, pa je krenula petorka Paponja, Carter, Marčinković, Drežnjak i Thompson. Sve je išlo glatko do 2:9, kada i domaćini pokazuju prvi otpor te s tri pogođene trice preuzimaju vodstvo 16:13. Uspjeli su vodstvo sačuvati do kraja prve četvrtine, skoro i do poluvremena, ali im je tu slast oduzeo Carter tricom za 36:37. Baš je tricama Zadar pokušao lomiti Zabočane u toj drugoj četvrtini, ali je bio iznimno neuspješan u tome - tri je promašio Jordano, po jednu Paponja, Marčinković, Drežnjak i Carter.

Ista taktika pokazala se kobnom za Zabok u drugom poluvremenu. Kada je stala njihova trica, a Zadar spustio loptu pod koš otvorilo se prostora i na trici, pa je serijom 10:0 prvi put došao do značajnijeg vodstva 38:49. Krenula su zakucavanja, jedan alley-op, nove trice i prednost je krajem treće dionice porasla na preko 20 poena razlike, čime je utakmica bila definitivno riješena.

Zanimljivo je da je i u ovakvoj utakmici bez neizvjesnosti vrlo malo prostora dobio možda i najpotentniji mladi igrač Tomislav Mihael Buljan, koji je u četiri minute igre ostao bez učinka.

Najefikasniji igrači Zadra u ovoj utakmici bili su Carter i Drežnjak s po 17 postignutih poena. Pavle Marčinković postigao je 12, ali je bio najbolji skakač i asistent Zadra (7 skokova i 6 asistencija). Najbolji strijelac i skakač utakmice bio je Zabokov Jure Gunjina s 19 poena i 9 skokova.