U prvoj utakmici 15. kola HT Premijer lige Zadar je kao gost slavio u Dubravi kod Furnira 99:70. Zadar je upisao dva nova boda ali i sačuvao glavne igrače pred nedjeljnu utakmicu kod Mege u ABA ligi.

Dubravaši su na krilima raspoloženog Kenana Karahodžića držali rezultatski priključak prvo poluvrijeme (41:44), a Zadar je u treću četvrtinu ušao serijom 12:1 koja ih je odvela na 56:42. Razigranom Martinu Junakoviću (19p, 6as) pridružili su se Antonio Jordano (14) i Dario Drežnjak (12). Furnir je uspio još kratko doći na 54:65, a tada je uslijedila još jedna serija Zadra 11:0.

- Čestitam Furniru i mojim igračima na pobjedi. Uspjeli smo raspodijeliti minutažu što nam je bilo bitno u ovom ritmu utakmica", kazao je trener Zadra Vladimir Anzulović nakon utakmice.

- Znali smo da Furnir može odigrati odličnu utakmicu što su pokazali prvo poluvrijeme kada su zabili 41 koš i igrali dobro s protokom lopte. U trećoj četvrtini se nama otvorilo, digli smo intenzitet i na kraju zasluženo pobijedili, dodao je Junaković.

Nakon ove utakmice Zadar ima 11 pobjeda uz dva poraza u HT Premijer ligi. Jednak broj pobjeda uz tri poraza ima KK Split.