U srijedu je na prigodnom skupu u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku Hrvatski boksački savez, po već ustaljenoj tradiciji, darivao brojne zadarske klubove.

- Svake godine HBS obilazi svoje članice i svoje članstvo. Izražavam svima najbolje čestitke za nadolazeće blagdane i lijepe želje za 2022. godinu. Budućnost hrvatskoga boksa je na vama, a vaš je doprinos hrvatskom boksu značajan. Zadar je značajno boksačko središte, s puno sjajnih i trofejnih boksača. Za 2022. godinu želimo u svakom boksačkom središtu, pa i u Zadru, neko od značajnih natjecanja, revijalno, memorijal i slično, želimo što više priprema i pripremnih mečeva za velika natjecanja pa i za olimpijske igre. Budimo jedinstveni i uskoro ćemo i u Zadru imati zajednički skup svih boksačkih klubova da bismo skupa djelovali još bolje u interesu boksa, poručio je ovom prigodom Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a.

Okupljenima se kratko obratio i Petar Špika, član IO HBS-a, zahvalivši u ime svih matičnom savezu na darovima i na lijepim željama, te istaknuvši da zajedništvo treba njegovati i na zajedničkoj platformi izraditi smjernice za budućnost.

Predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić iznijela je ideju o organizaciji turnira u spomen na Damira Zrilića.

- Športska zajednica Grada Zadra zahvaljuje HBS-u i svim ovdašnjim klubovima na dobroj suradnji. Hvala i Hrvatskom olimpijskom odboru koji podupire projekt podizanja boksačke dvorane u sklopu ŠC-a Višnjik. Glede boksačkih natjecanja u Zadru bismo trebali organizirati i memorijalni turnir u spomen na Damira Zrilića, prerano preminulog velikog sportaša, boksačkoga entuzijasta i djelatnika, rekla je Jurinić.

U ime Sportskoga centra Višnjik nekoliko je riječi iznio direktor Denis Karlović:

- Zahvaljujem HBS-u, HOO-u i Športskoj zajednici Grada Zadra na doprinosu u realizaciji projekta boksačke dvorane kao sastavnice ŠC-a Višnjik. Time će boks dobiti optimalne uvjete, a Višnjik postati baza za pripreme svih nacionalnih selekcija. Dakako, Višnjik će biti i još spremniji za organizaciju i provedbu i najvećih boksačkih događanja.

Pred kraj je, želeći istaknuti (i) povezanost boksačke plemenite vještine i Zadra, Bono Bošnjak iznio i zanimljiv podatak:

- Evo, svojedobno je meč Svjetske lige Hrvatska - Francuska, održan u Zadru, u toj sezoni bio rekordan po broju gledatelja u Svjetskoj ligi.

Na koncu, Bošnjak je predstavnicima zadarskih klubova Ares, Bandit, Diabolik, Rebel, Sv. Krševan, Sv. Donat, Bandog i Zadar, te predstavniku BK-a Knin, predao prigodne darove, vrijednu boksačku opremu.