Zgusnut prosinački raspored HT Premijer lige pred košarkaše Sonik Puntamike već danas stavlja novi izazov. Igrači Stipe Kuliša večeras će na Baldekinu odmjeriti snage s Šibenčanima u susretu u kojemu će tražiti prekid negativnog niza i prvu pobjedu nakon tri uzastopna poraza. Posao nipošto neće biti lak, no Puntamičani su već u nekoliko navrata pokazali da znaju igrati na gostujućem parketu.

- Svaki sportaš zna da čim jedna utakmica završi, odmah treba misli usmjeriti ka drugoj. U sezoni ima boljih i gorih izdanja, sva su podložna analizi te iz svih treba izvući pouke. Nije sezona sprint na sto metara, sezona je maraton i ako ćemo racionalno analizirati možemo reći da je poraz protiv Vrijednosnica bio naš prvi kiks. Vjerujem u bolje izdanje na Baldekinu - kazao je trener Kuliš.

Prvi ovosezonski međusobni okršaj današnjih suparnika završio je uvjerljivom pobjedom Sonika, no svaka nova utakmica je novi izazov, pogotovo u situaciji kada dolazi manje od 48 sati nakon rezultatski uvjerljivog domaćeg poraza.

- Po meni je dobra stvar što nam dvoboj protiv Šibenke dolazi već dva dana nakon Vrijednosnica jer će nam omogućiti da se ne gubimo vrijeme razmišljajući o prošlosti. Šibenčani nisu dobro krenuli u sezonu, no radi se o mladoj momčadi te je trebalo vremena da stvari sjednu na svoje mjesto, ali znajući trenera Milačića mislim da će se oni iz kola u kolo dizati. Moramo pokazati veću želju nego protiv Osijeka i pokušati pobijediti - poručio je jedan od najiskusnijih u redovima zadarske momčadi Petar Marić.

Utakmica se igra u dvorani Baldekin s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.