Mladi košarkaši Zadra relativno su uspješno odradili nastup u Juniorskoj ABA ligi prošlog vikenda. Nisu se uspjeli plasirati na završni turnir ali su slavili u tri od pet odigranih utakmica. Najveću pažnju medija izazvala je visoka pobjeda protiv Partizana (102:46), koju je klupska press služba samo opisala kao dominaciju zadarskih igrača.

"Dominacija juniora protiv @PartizanBC. Naši juniori su na U19 ABA League uvjerljivo svladali Partizan 46:102! G. Karamarko je odigrao fenomenalnu utakmicu, upisao je 22p i 8a. J. Zagoršak je također bio sjajan s 19p i 8sk!", stoji u klupskoj objavi.

O razlozima pobjede ni riječi, no oni koji su gledali, ili barem kasnije čitali regionalne medije, saznali su da (jedini) razlog nije bila razlika u kvaliteti, već crijevna viroza, koja se uvukla i u jednu i u drugu momčad.

Zadar je krenuo s osam igrača, Partizan sa šest, no tijekom utakmice Beograđani su počeli osjećati pojačane zdravstvene probleme, nakupili su i po pet prekršaja, sve dok na parketu nisu ostala samo dvojica. Kako je to izgledalo može se vidjeti pri kraju sažetka objavljenog na YouTubeu.

Iako biste očekivali da će se utakmica prekinuti u takvim okolnostima, propozicije kažu da se ona prekida tek kad momčad ostane sa samo jednim igračem (ne može sam sebi dodati?). Nije doduše Partizan puno igrao s dvojicom igrača, većinu drugog poluvremena odigrao je sa "čak" četvoricom.

Mladi zadarski igrači nisu se prilagodili situaciji i držali loptu bez odlaska u napade na ionako velikoj razlici, već su nastavili sa "streljanom" protiv Tahmaza i Zagrađanina.

Partizan je nakon ove utakmice napustio turnir, dok je Zadar ostao i ostvario još jednu pobjedu.