Velika novost u nogometnom športskom klubu Sveti Mihovil - Za potrebe rada otočnog kluba nabavljeno je novo kombi vozilo, koje će se koristiti za prijevoz svih uzrasnih kategorija na utakmice i treninge, kao i na gostovanja diljem Zadarske županije!

Velik je to iskorak športskog ponosa Ugljana i Pašmana, jer je ovo prvo kombi vozilo u 25-godišnjem djelovanju kluba, koje je već oslikano prepoznatljivim motivima oba otoka i hashtagom kluba - #2otoka1klub.

- Vrijednost kombija je oko 120 tisuća kuna, a sredstva smo osigurali na više mjesta. Nabavu su sufinancirali Športska zajednica Zadarske županije i Zadarska županija u okviru Programa aktivne zajednice u lokalnom športu, zatim Općina Preko, a dio sredstava osigurao je i sam klub, istaknuo je voditelj škole nogometa i predsjednik kluba Krešimir Jaklin.

NŠK Sv. Mihovil broji oko 150 članova s otoka Ugljana i Pašmana raspoređenih u sedam natjecateljskih kategorija te godišnje odigraju oko 150 utakmica. Kombi vozilo uvelike će im pomoći u provođenju redovnih aktivnosti, olakšati odlaske na utakmice u operativnom i financijskom pogledu, smanjit će se troškovi gostovanja i olakšati organizacija prijevoza.

- U klub se zadnjih godina ulaže sve više, a jedno od najvažnijih ulaganja svakako je bila obnova nogometnog igrališta u Sutomišćici, čime je uvelike podignuta kvaliteta treninga te su stvoreni kvalitetni uvjeti za sve kategorije i dobne uzraste, dodaje Jaklin uz zahvalu svim općinama koje podupiru rad kluba, sponzorima te roditeljima djece iz nogometne škole.

Svaka investicija, bilo u infrastrukturu, opremu ili rad kluba itekako je vrijedna jer svako ulaganje u klub, ulaganje je u bolji život djece i mladih na oba otoka. Ono osigurava bolje uvjete za njihovo daljnje bavljenje sportom, za ostanak u klubu, a u konačnici i ostanak na otoku.