Juniori Zadra sutra započinju nastup na U19 turniru ABA lige, koji se održava u Laktašima. Zadrani se nalaze u skupini B s Igokeom, Krkom, Splitom, SC Derbyom i Partizanom.

Prošle sezone Zadar se nije natjecao natjecali jer su se termini preklapali sa završnicom nacionalnog prvenstva za mlađe kategorije, dok je ranije turnir organiziran u Jazinama, ali Zadar nije uspio ući u završnicu.

Igrači Marka Selina ove sezone također nastupaju za Jazine Zadar II, razvojnu momčad koja se natječe u Prvoj muškoj ligi.

- Super je stvar što konačno idemo na neki međunarodni turnir, dečki jedva čekaju da ovaj turnir počne. Ono što očekujemo je da vidimo gdje smo u odnosnu na ekipe poput Partizana koja je među boljima u regiji. Također očekujem dati šansu svim igračima, kako bi pokazali što znaju. Rezultat nam nije u prvom planu nego ćemo ovo iskoristiti kao šansu da vidimo kako stojimo u odnosu na druge ekipe u regiji, rekao je Marko Selin.

Za Zadar će nastupiti: Maksim Matulina, Krševan Klarica, Ante Beljan, Antonio Sikirić, Gabrijel Karamarko, Jurica Zagoršak, Roko Lukić, Teo Muženjak, Ivan Njegovan, Matija Zorić i Niko Šare.

Raspored utakmica
Zadar - Igokea 25.11.2021 14h
Zadar - SC Derby 26.11.2021 12h
Zadar - Split 26.11.2021 21h
Zadar - Partizan 27.11.2021 16h
Zadar - Krka 28.11.2021 11h