Povodom osvajanja brončanog odličja na natjecanju u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta u kategoriji do 80 kilograma koje se održavalo u gradu Xanthi u sjevernoj Grčkoj, pod nazivom „Prvenstvo Balkana", gradonačelnik Zadra Branko Dukić primio je zadarskog hrvača Roka Striku i trenera Vladimira Menčika iz Hrvatskog kluba Zadar.

Roko Strika nastupio je u sastavu hrvatske kadetske hrvačke reprezentacije, a kako je objasnio trener Vladimir Menčik radi se o najvećem rezultatu za Hrvački klub Zadar i to na međunarodnoj sceni:

- Ovo je najveći uspjeh u povijesti Hrvačkog kluba Zadar. Jako smo sretni i ponosni na našeg Roka koji je na najbolji mogući način prezentirao svoj klub i državu, kazao je ovom prigodom trener Menčik te naglasio da su ovi rezultati pokazatelj sustavnog rada u klubu i treninga koje Roko provodi u posljednjih devet godina kao član Hrvačkog kluba Zadar.

- Trudimo se i radimo svakodnevno i s obzirom da smo mladi klub bez problema možemo parirati puno iskusnijim klubovima iz drugih hrvatskih gradova. U protkelih devet godina jako smo puno napravili i brončana medalja je rezultat toga, istaknuo je Roko Strika kojemu je ovo bio debitantski nastup na ovakvim velikim turnirima, a isto tako je bio i najmlađi u navedenoj uzrasnoj kategoriji.

Gradonačelnik Dukić čestitao je Roku na postignutom uspjehu dodajući kako je Grad kroz resorni odjel od prvoga dana uz klub te će ga pratiti i dalje kako bi mogao ostvarivati visoke rezultate i u budućnosti.

- Osim što je odličan hrvač Roko je i odličan učenik drugog razreda gimnazije Jurja Barakovića, a svojim ponašanjem svijetli je primjer cijeloj svojoj generaciji kao i svim mlađim polaznicima našeg kluba, kazao je trener Menčik.

Strika i Menčik zahvalili su Gradu Zadru na praćenju i pomoći dosadašnjem razvoju i radu kluba uz uvjerenje u daljnju suradnju. Na prijemu su bile i pročelnica za kulturu i sport, Dina Bušić i pomoćnica pročelnice Snježana Jurinić.

Na natjecanjima „Prvenstvo Balkana" i „Prvenstvo Mediterana" sudjelovale su zemlje koje pripadaju tako zvanom Balkanskom i Mediteranskom dijelu Europe i Mediterana: Bugarska, Egipat, Albanija, Rumunjska, Moldavija, Srbija, Grčka, Kosovo, Turska, Makedonija i Hrvatska. Hrvatska hrvačka reprezentacija sudjelovala je na oba natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji.