Veterani KK Zadra sinoć su na sastanku predložili Ivana Sunaru za člana budućeg Nadzornog odbora KK Zadar. Podsjetimo, jedan od uvjeta Enija Meštrovića za prihvaćanje rebalansa i dodatno financiranje košarkaškog kluba s 3 milijuna kuna bio je da u njemu bude i jedan predstavnik veterana. Pod predsjedanjem Edvina Šimunova sastanak je održan sinoć u hotelu Kolovare, a glas veterana otišao je jednoglasno Ivanu Sunari.

- Veseli me što je naša odluka bila jednoglasna, nije bilo disonantnih tonova. Ne mogu komentirati situaciju u KK Zadar, ali vjerujem da su pozitivan pristup, tolerancija i iznad svega struka pravi put. Samo treba ustrajati u tome, rekao nam je jutros Šimunov, koji je od 2010. do 2012. bio predsjednik kluba. Sunara je zadarski dres nosio od 1980. do 1987. godine, a u jednom kratkom razdoblju 2014. godine bio je i trener prve momčadi.

Njegovim izborom definiralo se još jedno od devet (?) mjesta Nadzornog odbora. Podsjetimo, u aktualnom sazivu bili su predstavnici sponzora i klupski entuzijasti, uz dva obećana mjesta tada još neosnovanoj udruzi Grad košarke. Novim dogovorom karte su se ispremiješale: u Nadzornom odboru bit će tri predstavnika Gradskog vijeća (Enio Meštrović, Ante Rubeša i Dado Burčul), predstavnik veterana Ivan Sunara, jedan predstavnik Grada košarke (tek će ga izabrati), dok bi ostali trebali biti predstavnici sponzora.

Ako to uskladimo s podacima o marketingu prezentiranima na sastanku s vijećnicima, mjesta ne bi trebalo biti za sadašnjeg predsjednika Luku Kolanovića (Tankerska plovidba), Marina Gulana (Valamar Riviera), Danijela Mikulića (Studio B), odvjetnika Roberta Izidora Majića, pa čak ni Dina Martinovića, voditelja marketinga Stanić grupe, vlasnika Maraske, koja se spominjala kao potencijalni novi sponzor. Nitko od njih nije naveden kao sponzor unatrag četiri godine, barem u minimalnom iznosu. I Tomislav Longin (Mazda) sudjelovao je u dvije godine s minimalnim iznosom u klupskom proračunu. Jedini pravi predstavnik sponzora iz "top pet" u dosadašnjem sazivu je Dario Mamić (Tommy).

Pitanje je ipak koliko najveći sponzori, redom OTP banka, Hattrick-PSK, Cromaris, ERSTE banka, AVIA, Turisthotel... imaju interesa za sudjelovanjem u ovom tijelu. Vjerojatnije je stoga da će se u njemu ponovno naći neki od entuzijasta iz postojećeg saziva. Kad bi kladionice objavljivale koeficijente, ne vjerujemo da bi na neke od njih, poput Gulana, Martinovića i Kolanovića, bili pretjerano visoki.