Iz KK Zadar stigla je obavijest kako je Branimir Longin više nije team manager. Time je ispunjen uvjet koji je postavio vijećnik Enio Meštrović, o odlasku jedne osobe odgovorne za loše rezultate KK Zadar.

- Branimir Longin podnio je ostavku na poziciju team manager u KK Zadru. Longin se vratio u matični klub, u kojem je kao igrač osvojio tri trofeja (Goodyear ligu 2002/2003, Kup Krešimira Ćosića 1998., 2003.), 2017. godine kao sportski direktor. Tu funkciju je obnavljao do 2020. godine kad je postao team manager, naveli su iz kluba, nabrajajući uspjehe koje je klub postigao u njegovom mandatu.

- U protekle četiri godine Branimir Longin je puno toga učinio dobroga za ovaj klub, KK Zadar mu se za sve lijepe i uspješne trenutke želi zahvaliti i želimo mu svu sreću nastavku karijere.

"Podnio sam ostavku jer ne želim biti nikakav uteg za klub, pogotovo u ovom teškom periodu kad je u pitanje došao proračun i rebalans. Meni je najvažnije da klub funkcionira normalno i da niti jedan pogon ne pati, ni omladinski pogon, ni seniorski, da se sve ovo najmanje na njih odrazi. Meni je osobno važno da ne odlazim s nekom gorčinom, bila mi je čast i ponos imati nekakvu funkciju u ovom klubu. Najbitnije je da ona osoba koja preuzme ovu poziciju, da se za ima za što uhvatiti, da ima najbolji omladinski pogon u Hrvatskoj, da ima nekoliko jako perspektivnih juniora koji su pred potpisom s klubom, i da su seniori osvajači duple krune. Uvjeren sam da će ova ekipa obraniti i Kup i naslov prvaka Hrvatske, dok će se u ABA ligi svi trenutni problemi prebroditi. S ponosom ostavljam ono što je ostalo iza mene u klubu i nadam se da će netko drugi to uspjeti oplemeniti," rekao je Branimir Longin.