Mlada ekipa zadarskog hokejaškog kluba Bura proteklog je vikenda odmjerila snage sa svojim vršnjacima na 15. tradicionalnom turniru Karlovac inline.

Turnir se održao u subotu, 6. studenoga u prostoru bivše vojarna Luščić, a zadarskim hokejašima ovo je bilo prvo odmjeravanje palica na hokejaškom turniru. U natjecanju U9 kategorije (2012. godište i mlađi) sudjelovalo je šestero mladih Zadrana, među kojima jedna djevojčica i petero dječaka, a protivničke ekipe bile su iz Karlovca i susjedne Slovenije. Za razliku od protivnika koji su u ovome sportu već niz godina, pomladak Bure trenira tek dva mjeseca.

Treninzi se održavaju u sklopu ŠC Višnjik na otvorenom rolalištu, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta djeca često i nisu u mogućnosti trenirati.

- Nažalost, radi se o relativno novom sportu na našem području čije održavanje trenutno ovisi o grupi entuzijasta iz kluba koji vode treninge i roditeljima koji su sami financirali iznimno skupo opremanje djece (inline role, kacige i ostala zaštitna oprema) i odlazak na prvi turnir. Dečki i cure vesele se mogućnosti korištenja klizališta koje se planira postaviti uskoro. Inline role će privremeno zamijeniti klizaljkama, a nadaju se da bi ovaj sport mogao s vremenom pobuditi i interes većeg broja djece. Dodajmo i to da su se u Karlovcu, unatoč tek početničkom hokejaškom iskustvu, borili lavovski i dobili svoj prvi pokal koji će im svakako biti poticaj za daljnje aktivnosti u klubu, poručuju iz kluba.