Povodom 73. rođendana velikana hrvatske i svjetske košarke - Krešimira Ćosića ove će se subote održati zanimljiva panel diskusija pod nazivom „Košarka jučer, danas i sutra" u njegovom rodnom Zadru.

Odgovore na neka od gorućih pitanja iz svijeta košarke dat će Tomislav Družak, Državni tajnik, Ministarstvo turizma i sporta; Veljko Mršić, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije; Josip Vranković, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza; Željko Jerkov, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca; Krešimir Novosel, tehnički direktor KK Cedevita i Pino Gjergja, košarkaški veteran. 

Projekt „Košarka jučer, danas i sutra" održava se u organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića. Panel kojeg je podržala Zaklada „Hrvatska za djecu", održat će se danas, 6. studenog s početkom u 11 sati u Caffe baru Lovre na Narodnom trgu.

Podsjećamo, Krešimir Ćosić prvi je Hrvat koji je ušao u Američku kuću slavnih, jedini je i koji je dobio prestižnu FIBA nagradu - FIBA Order of Merit, koja je dodijeljena samo 66 osoba na svijetu za doprinos razvoju košarke kao sporta. Krešimir Ćosić je primio nagradu u prvoj generaciji 1994. godine, na drugom mjestu odmah iza R. William Jonesa, jednog od utemeljitelja FIBA-e. Krešo bi ove godine 26.11.2021. navršio 73 godine. Uvijek se pitamo kako bi košarka u Hrvatskoj izgledala da ju je sustavno unaprjeđivao posljednjih 27 godina.

Dolazak na panel moguć je isključivo uz EU Covid certifikat. Molim Vas da svoj dolazak potvrdite na mail: [email protected] ili na mob. 098 130 6255 (David).