U 9. kolu HT Premijer lige na rasporedu je derbi kola, susret između Zadra i Cibone u Zagrebu. Utakmica je zakazana za sutra, 5. studenog s početkom u 18 sati.

Cibona i Zadar trenutno drže istu poziciju u domaćem prvenstvu sa šest pobjeda i dva poraza. Ova dva sastava već su jednom odmjerili snage u dvorani Krešimira Ćosića u AdmiralBet ABA ligi, kad su "Vukovi" slavili s minimalnom pobjedom. Od tog susreta Zadar je smijenio trenera, umjesto Ivana Perinčića došao je Vladimir Anzulović.

- I dalje sam zadovoljan kako momci rade, imaju sve pohvale od mene. Znam da smo igrali utakmicu protiv Cibone prije par tjedana, upisali smo minimalan poraz. Dobar rad na treningu i požrtvovnost igrača budi vjeru da im možemo uzvratiti za poraz, rekao je Vladimir Anzulović.

- Izgleda da je Cibona u nekakvom padu, ali mislim da oni i dalje igraju dobru košarku. Mi moramo gledati sebe i nastaviti ovim putem kojim idemo ovih zadnjih par kola. Moramo se držati svega što smo se dogovorili, i što ćemo se još dogovoriti prije utakmice i moramo dati svoj maksimum na parketu u petak, istaknuo je Martin Junaković.

Prijenos utakmice će biti na Arenasport 2.