Momčad Diadore na otvaranju Druge muške lige - Jug sa 60:77 slavila je u gostima kod ekipe Sukošana. Diadoru je kroz cijelu utakmicu pratila jako loša napadačka realizacija no usprkos tomu ekipa trenera Davida Zubčića ostvarila je prvu prvenstvenu pobjedu u sezoni.

Uz otvaranje s dva dalekometna ubačaja Bašića i Vidaića nagovješten je bio jedan sasvim drugi dojam od onoga koji su prikazali Entuzijasti kroz nastavak susreta. Sukošan je relativno brzo stigao do rezultatskog priključka koji im je na kraju prve dionice donio i vodstvo od pola koša prednosti - 17:18.

Ništa konkretno nismo mogli vidjeti niti u drugoj dionici u kojoj je Diadora počela pokazivati što sve zna i može no to su bili tek tragovi prave ekipe s Bilog Briga. Ipak, Diadora je nešto spremnije odigrala drugih deset minuta pa je zahvaljujući tome i Viti Barbaroši, imala vodstvo tokom velikog odmora od 36:38.

Potpuni raspad sistema doživio je domaćin koncem utakmice u kojem je zabio tek osam poena u vremenskom razdoblju od deset minuta i time potpisao kapitulaciju pred ipak nadmoćnijom Diadorom.

Sukošan je predvodio Marin Knežević s 20 koševa, dok je pravu pomoć imao tek u Dinu Ninčeviću koji je postigao 14 te Damiru Šimičeviću koji je uz 11 koševa uhvatio i 10 skokova. Diadoru je predvodio Vito Barbaroša s 27 ubačaja i 12 skokova, svestran je ponovno bio i Ivan Bašić koji je imao 14 koševa, 7 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte dok je kao treći strijelac završio Toni Vidaić s 8 koševa.

 

KK Sukošan - KK Diadora 60:77 (18:17, 18:21, 16:17, 8:22)

Suci: Karlo Mirčeta (Šibenik), Ante Bralić (Šibenik), Frane Banović (Zadar)

SUKOŠAN: Knežević 20, Ninčević 14, Šimičević 11 (10 skokova), Pavić 9, Brković 6, Burčul, Bašić, Čirjak, Grganović, Lukić. Trener: Boris Hrabrov

DIADORA: Barbaroša 27 (12 skokova), Bašić 14, Vidaić 8, Marinović 7, Marčev 6, Kabić 5, Zrilić 5, Segarić 3, Ravnić 2, Škaljo, Dugandžić, Dunatov. Trener: David Zubčić.