U Zadru je u u petak 30. listopada 2021. u 71. godini preminuo bivši direktor KK Zadar Nebojša Belić, javlja Basketball.hr. Godinama je kao bubrežni bolesnik bio narušenog zdravlja, a stanje se pogoršalo nakon zaraze koronavirusom. Nekoliko dana bio je na respiratoru, nažalost, nije se izvukao.

Belić je dužnost direktora Zadra obnašao od 1996. do 2002. godine, razdoblju u kojemu je klub osvojio dva Kupa Krešimira Ćosia (1998. i 2000. godine). Ipak, u povijesti će ostati zapamćen kao osoba koja je kao v.d. direktora KK Zadar 2011. godine javno za stanje u klubu prozvao čelne političare grada, u to vrijeme ministra Božidara Kalmetu i gradonačelnika Zvonimira Vrančića.

- Treba posložiti lončiće, da svatko radi svoj dio posla i napustiti ovo arhaično, kolektivno rukovođenje i odgovornost, jer toga više nigdje nema. Treba se znati tko vodi klub i tko odgovara za stanje u njemu. Ovako, iz Upravnog odbora će vam netko reći da nije ni bio tamo, a netko će reći da je bio protiv, ali je ipak donesena nekakva glupa odluka na štetu kluba. A za to nitko neće odgovarati. Stvar je vrlo jednostavna. Iza odluka mora netko stajati imenom i prezimenom - rekao je Belić 2011. godine, iako su riječi svježe kao da su izgovorene jučer.

Belić je kao dio upravljačkih struktura, iako već tada narušenog zdravlja, detektirao problem unutar istih tih struktura i to rekao glasno još prije deset godina, riskirajući svoj status i egzistenciju. Neki su mu to zamjerili, drugi mu "skidaju kapu". Beli je naprvio ono što je mislio da je najbolje i otišao je na drugi svijet uzdignutog čela.

Nebojša Belić u mirovinu je otišao iz gradske uprave u kojoj je vodio resor sporta a u početku i gradnje bazena i dvorane Višnjika dok Pašmanac podrijetlom nije digao glas za poštenje. Franzuzica na glavi bila je prepoznatljivost njegove uspravne pojave koja je zauvijek napustila zemaljske poljane.

Ispraćaj će biti u utorak a obitelj moli za tihu sućut.