Plivačkom klubu Zadar i Snježani Jurinić ove subote, 23. listopada u Orahovici dodijeljena je godišnja nagrada za provedbu obuke neplivača. Nagrade se dodjeljuju plivačkim klubovima koji kontinuirano i predano rade na znanju plivanja, a organizator je Hrvatski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve".

Pomoćnica pročelnice za sport, Snježana Jurinić nagrađena za veliki doprinos u realizaciji ovog programa, te joj je također dodjeljena Godišnja nagrada za postignute rezultate u obuci neplivača. Jurinić inicijator je provođenja obuke neplivača u našoj sredini od 2005. godine, te nam je svima uzor zbog svoje zarazne radne energije i spremnosti za pomoći na terenu u bilo kojem trenutku, priopćili su iz kluba.

Trener Željko Olujić preuzeo je nagradu Kluba u Orahovici gdje je i sudjelovao na 16. savjetovanju o obuci neplivača na temu "Znanje plivanja - Civilizacijska potreba suvremenog čovjeka".

Kao što je rečeno na otvaranju 16. Simpozija, od strane ravnatelja Uprave za sport Krešimira Šamije, "znanje plivanja je pitanje opće kulture". PK Zadar nastaviti će strastveno raditi u tom programu kojeg u našem Klubu godišnje prođe preko 150 djece, koji u velikom broju nastave trenirati u Školi plivanja.