Gringo 3 s kormilarom Robertom Sandalićem, dopredsjednikom JK Uskok, pobjednik je 17. izdanja Zadarske koke koja je i ove godine zabijelila Zadarski kanal. Drugo i treće mjesto tradicionalne regate osvojile su također Uskokove uzdanice, Furiosa 2 predvođena Igorom Ćupićem te Damaco s kormiralom Matom Baričevićem.

Osim po dobrim rezultatima ovo izdanje ostat će zapamćeno i po vremenskim uvjetima kakve su organizatori iz JK Uskoka mogli samo sanjati, posebice nakon jučerašnjeg dana kada je unatoč jakoj kiši i nedostatku vjetra odjedrena prva Radijska regata.

- Uvjeti su danas bili jako lijepi. Startali smo po laganom burinu, a kasnije je okrenulo na tramontanu od 10 čvorova. Startalo je 87 jedrilica, a skoro sve su uspjele završiti regatu, rekao nam je Jakov Šokota iz organizacijskog odbora.

Start regate u 11 sati označio je gradonačelnik Branko Dukić, a 17. izdanje nisu propustili ni zadarski olimpijci Šime i Mihovil Fantela, te osvajačice europskog srebra 2021. u klasi 49erFX Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi.

Proglašenje pobjednika regate održat će se na Vitrenjaku s početkom u 19 sati. Zbog epidemioloških uvjeta, fešta će i ove godine, kako kažu organizatori, biti "neprimjerena Zadarskoj koki". No ona je i ove godine ispunila svoj primarni cilj - približila užitak jedrenja svima dobre volje.