Proteklog vikenda atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac nastupili su na otvorenom prvenstvu grada Dubrovnika u atletici. Nastupilo je 16 atletičara mlađe dobi limači, limačice, mlađi kadeti i mlađe  kadetkinje u disciplinama trčanja, bacanja i skakanja.

U konkurenciji 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore mladi Zadrani su ostvarili odlične rezultate osvojivši 11 medalja i to šest zlatnih, dvije srebrne te tri brončane.

Zlatna odličja osvojili su Dorijan Jurešić na 60 m i u skoku udalj, Lucija Luna  Štuc  i Bruno Dujić na 60 m, Ivona Petešić Frka u bacanju vortexa i Buga Marfat  na 600 m. Sa srebrom su se u Zadar vratli su Chiara Čiklić u bacanju vortexa i Dorijan Jurešić također u bacanju vortexa dok su brončana odličja osvojili Buga Marfat u bacanju kugle i Bruno Dujić u bacanju vortexa i Roko Magaš 60m. 

Nakon natjecanja atletičari su uz trenere Ivu Mijolović i Slobodan Miolovića imali priliku upoznati grad Dubrovnik u kojem su neki bili po prvi put. Atletičare  je ugostio i franjevački samostan u Župi Rožat na čelu sa fra Dragom Ljevarom

- Hvala im na gostoprimstvu i blagoslovu za sve rezultate i na snažnoj poruci mladima da mole, rade i baštine Domovinu Hrvatsku, rekao je po povratku s uspješnog natjecanja trener Miolović.  

- Sretni smo i zadovoljni što smo imali priliku doći u Dubrovnik natjecati se, razgledati grad, pomoliti se i nastaviti dalje u nove pobjede i izazove, zaključio je predsjednik kluba i vođa puta Mladen Peša.