Sjajne vijesti stižu iz crnogorske Bijele, gdje je održano 56. Svjetsko prvenstvo u ribolovu štapom iz brodice. Naslovom svjetskog prvaka okitio se Zadranin Ivan Galzina, član ŠRD Zubatac, javlja Sport023. Uz to, Galzina je, zajedno s kolegama iz reprezentacije, osvojio i ekipno zlato za Hrvatsku, u čemu su mu se pridružila još dva sugrađana, Marko Sikirić i David Bajlo.

-Tri dana je puhala bura, a imao sam vrlo težak ždrijeb s aktualnim svjetskim prvacima Talijanima. Vodila se velika borba, koja je na kraju otišla u moju korist i tako sam si otvorio put do zlata. Prvoga dana uhvatio sam 26 riba, drugoga 80, a trećega 66 - javio se presretni Ivan, kojemu je ovo kruna karijere.

- Definitivno, ovo je moj najveći uspjeh. Uz 12 ekipnih medalja, do sada sam imao pojedinačno srebro i broncu. Eto, nedostajalo mi je ovo zlato da upotpunim kolekciju, dodao je.

Galzina je slavio ispred Talijana Antonyja Giacominia te Francuza Sylvaina Ferachogloua, dok je četvrto mjesto zauzeo Marko Sikirić, kojemu je tako zamalo izmakla medalja i u pojedinačnoj konkurenciji.

Inače, za Hrvatsku su, osim trojice spomenutih Zadrana, nastupili i David Pinezić (SRK Meduza Rovinj), Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) te Siniša Budisavljević (ŠRD Tunera Jadranovo). lzbornik reprezentacije je Matteo Jugovac, trener Elvis Barak, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić.

U ekipnoj konkurenciji, srebro je pripalo Francuzima, a bronca Talijanima.