U subotu, 16. listopada, u Luci na Dugom otoku održava se prvi po redu „U DOBU fest", natjecanje u lignjolovu. 

Natjecanje počinje u 13 sati ispred zadruge gdje će se objasniti pravila i podijeliti startni brojevi. Svi lignjolovci isplovit će sa luške rive u 15 i vratiti se točno u 19 sati. Predaja ulova se vrši do 19:30 h nakon kojeg slijedi vaganje, večera i proglašenje pobjednika. Nakon proglašenja najboljih lignjolovaca slijedi zabavni program.

Sav ulov zadržava organizator te se priprema kao večera sa sudionike i goste nakon završetka natjecanja.

Boduju se lignje ulovljene ribolovnim priborom određenim pravilnikom natjecanja, a svaki gram mase iznosi jedan bod. U slučaju izjednačenih ishoda, poredak određuje veća masa pojedinačne lignje. Boduju se samo lignje. Ostali glavonošci ne donose bodove.

Svaka brodica mora biti pod vodstvom osobe s važećom odgovarajućom ribolovnom dozvolom i dozvolom za voditelja brodice.

- Na natjecanje su pozvani svi ljubitelji lignjolova te se nadamo velikom odazivu, zagarantirana je odlična zabava, pozivaju organizatori.

Kotizacija iznosi 50kn po osobi. U brodu može biti maximalno troje ljudi. Bodovi se skupljaju ekipno i na temelju njih se sastavlja rang-ljestvica nakon vaganja ulova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Prijave su moguće putem WhatsApp-a na broj +385 98 161 0057 - poslati ime ekipe i broj sudionika, ili na mjestu preuzimanja natjecateljskih brojeva ispred zadruge u Luci na dan natjecanja od 13 do 13:30 sati.