Jučer je u ŠC Višnjik u Zadru započeo međunarodni studentski turnir u košarci, odbojci i futsalu pod nazivom "EU-CONEXUS UNIVERSITY SPORT GAMES ZADAR 2021". Prvi dan natjecanja protekao je u zanimljivim susretima, a danas nas čekaju utakmice koje će odlučivati o pobjednicima.

Prvi na teren su izašli košarkaši Sveučilišta u Zadru koji su pobijedili ekipu Univerza v Mariboru rezultatom 79:63. Odličnu utakmicu odigrao je Vito Barbaroša, koji je bio na svom prosjeku od 33 poena, te Tomislav Buljan koji je postigao 17 poena te imao nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Ženska ekipa EU-CONEXUS za koju igraju igračice iz pet različitih država pobijedila je ekipu Sveučilišta u Splitu rezultatom 64:50 dok je muška ekipa EU-CONEXUS, isto tako sastavljena od igrača iz pet država, izgubila od momčadi Sveučilišta u Splitu rezultatom 84:66.

U ženskoj odbojci ekipa Sveučilišta u Osijeku pobijedila je ekipu Univerziteta u Zenici rezultatom 2:0, a u futsalu je ekipa Univerziteta u Zenici pobijedila ekipu Sveučilišta u Osijeku rezultatom 3:1.

Sutra po prvi puta na teren izlaze ostale ekipe Sveučilišta u Zadru i to u ženskoj košarci, ženskoj odbojci i muškom futsalu.