Jedriličarski klub Uskok priredio je malu feštu za europske doprvakinje klase 49erFX, Eniu Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, kako bi im članovi kluba mogli čestitati na tom izvanrednom uspjehu. Jutros u 4 sata oni najvjerniji Uskokovci priredili su bakljadu kada je ekipa Uskoka, u kojoj je još bila i Mihaelina blizanka Anđela, nakon putovanja od dva dana stigla na Vitrenjak.

- Postoji samo jedna riječ s kojom se sve ovo može opisati - napokon, rekla je Enia. Iako je kormilarka Enija promovirala Mihu u glasnogovornicu posade, flokistici je ponestalo riječi od uzbuđenja. Treneru Karlu Krpeljeviću su riječi zaustavile suze i ganuće zbog rezultata kojeg je, kako je i on istaknuo, napokon napravio s curama.

- Nije mi lako, kazao je bez snage da nastavi govor trener JK Uskoka u kojem je od 2009. godine.

Enia je zahvalila svima u JK Uskok koji je, kako je rekla, institucija po uvjetima koje
pruža jedriličarima. Prije pet godina počela je jedriti s Mihaelom koja je rekla kako joj je drago što je u ovom projektu.

Da je iza njih naporan rad, trud i puno živaca potvrdio je sportski direktor JK Uskoka Robert Sandalić Cipe. On je istaknuo činjenicu da Uskok prvi u Hrvatskoj imao jedriličare koji jedre u toj zahtjevnoj klasi 49er.

- Zna Šime koji je počeo prije pet godina koliko je teško, istaknuo je Sandalić uz nadu da se ide dalje. Predsjednik kluba Ive Mustać uz bukete cvijeća, koje je uručio Mihaeli i Enii, te iskrene čestitke za ostvaren uspjeh, iskazao je daljnju podršku koju će imati u Klubu s Vitrenjaka.

Hoće li osvajačice europskog srebra okušati se istim ambicijama na Svjetskom prvenstvu u studenom u Omanu, to još nitko nije mogao najaviti. Najmanje Enia na koju je, kako je rekla, najveći pritisak. Treba mi osobno vremena da razmislim, ja sam ipak nešto starija od Mihe, a uz mene su ovi ljudi koji me razumiju.

Mihaela, čini se, nema dilema. Istina da je danas propustila posljednji usmeni ispit na 4. godini Kineziologije za koji je učila po putu. Sestra Anđela, također jedriličarka koja je s njima u Grčkoj bila važan dio ekipe, morala je otputovati s mentorom pred obranu na računarstvu  FER-a u Split.

Iz njega je doputovao i sastanak prekinuo predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Zlatko Taritaš kako bi čestitao Uskokovoj srebrnoj posadi. Samo jedna riječ: izvrsno, rekao im je predsjednik.

Čestitku im je uputila i Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić, dok je tajnik Josip Miočić uručio mali dar za cure.

Doček Enie i Mihaele nisu propustili aktivni članovi i jedriličari Uskoka kao i olimpijci Mihovil i Šime Fantela, Petar Cupać, koji ostaje trener u Belgiji, te Pavle Kostov koji je sinoć stigao s jedriličarskog posla u EU, itd. Za doček u zoru "zaslužan" je Jakov Šokota koji također ima svoj mali doprinos medalji, a dolazak nositeljica u Klub na Vitrenjaku su, kako priliči, ukrasili pomorskim zastavama.