Nova sezona je konačno stigla: momčad Zadra će sutra HT Premijer ligu otvoriti na domaćem parketu protiv Zaboka s početkom u 19 sati.

Zabok je tijekom priprema sudjelovao na Dubrava Kupu gdje su u polufinalu bili poraženi od Bosca, klub kojeg vodi bivši trener Zaboka Ivan Tomas, dok su svladali Zapruđe za treće mjesto. Uz nekoliko promjena u rosteru, u Zaboku su također smijenili glavnog stratega, Ivan Tomas je prepustio trenersku palicu Zdravki Raduloviću.

Momčad Ivana Perinčića želi otvoriti novu sezonu u pozitivnom ritmu i to pred svojim navijačima. Najpoznatiji košarkaški navijači u Hrvatskoj će se vratiti na svoja mjesta, ulaz je osiguran za pretplatnike iz sezone 2020/2021, a u prodaju će biti pušten i ograničen broj dnevnih ulaznica. Radno vrijeme šaltera za prodaju ulaznica na dan utakmice je od 12 do 19:30 sata, dok će cijena biti 30 kuna.

Navijači će se morati pridržavati epidemioloških mjera, tijekom utakmice navijači će morati nositi maske i održavati razmak od drugih. Potrebno za ulazak u dvoranu je: EU Covid potvrda (potvrda o cijepljenju, negativnom testu ili potvrda o preboljenju COVID-19 u zadnjih 180 dana) i osobna iskaznica.

Klub je svojim navijačima organizirao brzo testiranje iza dvorane Krešimira Ćosića (kod bazena i klizališta na nedovršenom parkiralištu ŠC Višnjik). Radno vrijeme punkta za testiranje je od 11 do 19 sati, a cijena testiranja je 70 kuna.

Dario Drežnjak se ovog ljeta priključio aktualnom Hrvatskom prvaku, nakon što je pružio odlične partije u matičnom klubu HKK Široki.

- Već sam u Zadru mjesec dana i polako sam već našao svoje mjesto u ekipi i Gradu. Upoznao sam dosta Grad, na početku je bilo malo teško, ali Zadar je baš prekrasan. Sretan sam što sam došao, o prilagodbi u Zadar komentirao je Dario Drežnjak.

Sutra počinje sezona, kako ste spremni za prvu utakmicu protiv Zaboka?

- Pripreme su prošle jako dobro, igrali smo nekoliko dobrih utakmica protiv jakih protivnika. Mislim da bi mi trebali dobro ući u sezonu. Za sutrašnju utakmicu, nismo fokusirani na Zabok, nego smo fokusirani na sebe, kvalitetniji smo protivnik i sve je u tome kako ćemo mi pristupiti utakmici, rekao je o sutrašnjem dvoboju Drežnjak.