Već ovog vikenda, od 18. do 19. rujna, u organizaciji JK Labud i direktorom regate Markom Bakašunom, na relaciji Split - Bobovišća na moru - Split održat će se regata Labud Classic, regata „morskih oldtajmera". Prijave za regatu moguće su do petka, 17. rujna putem linka

U petak, 18. rujna po 23. put vlasnici klasičnih jedrilica imat će mogućnost startat podno Sustipana i usporedit svoje vještine u Classic (stariji od 40 godina, izrada u drvu) i Vintage (stariji od 30 godina, izrada u stakloplastici, čeliku, aluminiju, šperploči ili pak drvu) razredima, bez „pritiska", po godištu mlađih, karbonskih, ultra modernih jedrilica današnjeg doba.

Ruta je to koja se jedri uvijek u drugoj suboti rujna, na početku babljeg ljeta, u dvije navigacijske etape od 1999. godine put Brača, u ono doba do Milne, a danas do Bobovišća, prvo samo u Classic formatu, a danas i u Vintage formatu, sa sve većim brojem sudionika/zaljubljenika u „starije dame" i neizostavnim druženjem na obali Bobovišća, s doživljajima koje je i na papir stavio prije par godina novinar Renato Baretić:

Regatu su 1999. utemeljili labudaši u najboljim godinama, kad su kolektivno zaključili da regate više definitivno nisu što su nekad bile, da je surova kompeticija potpuno zasjenila dobri duh utrkivanja, druženja i podbadanja uz gradele i pjesmu,.. Jer svaki njihov drveni brod i svaki detalj na njemu ima svoju priču, nerijetko fascinantnu do nevjerice i stariju od većine novopečenih kapitalista u golemim, bliještećim plastičnjačama. Oni svoje brodove ne gledaju i ne pokazuju kao novi Rolex, nego kao stari vjenčani prsten."

Iako je drvenih brodova je sve manje, a vlasnici sve stariji, bitno je ostati prisutan. Stoga, vidimo se na startu u što većem broju, želje su direktora regate Marka Bakašuna.

Prvo navigacijsko jedrenje Split - Bobovišća, duljine 9,5 nautičkih milja, starta u subotu 18. rujna u gradskoj luci s početkom u 12 sati. Drugo navigacijsko jedrenje Bobovišća - Split, starta u nedjelju 19. rujna u 11 sati.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada je u prostorijama JK "LABUD" u nedjelju u 20 sati.