Dvadeset i pet godina nakon najpoznatije šahovske simultanke ikada odigrane u Zadru, kada je Zadranima s druge strane stajao jedan od najvećih šahista svih vremena Gari Kasparov, u klubu Brlog odigrat će se nova u kojoj će protivnik zainteresiranima biti šahovski velemajstor i prvak Hrvatske Saša Martinović te međunarodni majstor Patrik Levačić. Dok će Martinović istovremeno igrati na 20 ploča (na pojedinima mogu biti i timovi, a ne samo pojedinci), dotle će Levačić na svojoj ploči igrati "naslijepo" - neće vidjeti ploču, a organizator će mu prenositi poteze suparnika ili suparničke ekipe. Turnir se igra u srijedu 8. rujna s početkom u 18 sati.

Organizatori žele potaknuti odrasle na igranje zanimljivih partija, ali i predstaviti šah mlađim generacijama i tako ih navesti da se upišu u školu šaha.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na email organizatoru i sucu Veljku Šagiju na [email protected] s (poslati podatke: naziv vašeg tima, ime i prezime nositelja, mobitel, broj članova tima). Zabranjeno je korištenje mobitela za vrijeme igre. Na terenu će biti i međunarodni majstor Patrik koji će prezentirati kako se to igra na slijepo.

Kotizacija za simultanku u svrhu nabave šahovskih satova za dječji šahovski klub Casper iz Zadra: 100 kn ili donacija po timu, plaća se prilikom dolaska na natjecanje. Od svih prikupljenih sredstava kupit će se šahovski satovi za klub. Uspijete li pobijediti velemajstora, osvajate pun kufer piva! Možete ponijeti kufer sa sobom i doslovce ga pretrpati dok ne popuca. Ne pobijedi li nitko velemajstora, on će odabrati tko je bio najbolji i nagraditi bogatom pivskom kombinacijom, majicama iz Brloga i rundom na šanku. Nagrađuje se i najgori - tko u najmanje poteza izgubi partiju, osvaja utješnu rundu na šanku .

Nakon turnira druženje se nastavlja u neformalnoj atmosferi, djeca igraju dječji šah a mogu se i prijaviti kod voditelja škole Casper Veljka Šagija za upis u klub.