ŠC Višnjik i Atletski klub Zadar danas su postigli dogovor oko unaprjeđenja infrastrukture za treninge bacačkih disciplina, koja će napokon zadarskim atletičarkama i atletičarima pružiti vrhunske uvjete za treniranje u rodnom gradu. Kako nam je potvrdio predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola, dogovoreno je da će se u kratkom roku na terenu na Bagatu urediti krug za bacanje i produžiti zaletište za bacanje koplja.

- Zahvaljujući Gradu i Višnjiku dobit ćemo i dva vrhunska profesionalna koplja koja si klub nije mogao sam priuštiti. Također, dogovoreni su optimalni termini za korištenje igrališta na Bagatu, kao i bacališta u Športskom centru Višnjik, rekao nam je Šola.

Direktor Višnjika Denis Karlović kaže kako su nabavljena i posebna koplja za bacanje na umjetnoj travi, kakva koriste najbolje svjetske bacačice koplja. Nakon stvaranja uvjeta za vrhunsko treniranje očekuje se novi iskorak zadarskih atletičara, posebice perspektivne bacačice koplja Veronike Šokote.

Nakon potpisivanja sporazuma infrastruktura bi se trebala urediti kroz petnaestak dana, kada i počinje nova sezona atletskih treninga.