S pripremama su krenule košarkašice ŽKK Zadar, koje su prošle godine ispale iz Premijer lige te će ove godine igrati u drugom rangu natjecanja koji se zove Prva liga. Prvi dan priprema i okupljanja po starom običaju odradile su u Parku Vladimir Nazor, kod ribnjaka.

- I ove godine uz seniorski sastav ostaje trener Samir Žuža koji je već prošle godine pokaza veliki trud, zalaganje i motivaciju u radu s curama, našim košarkašicama. Iako je sezona bila jako teška, od samog početka postavljeni su temelji kvalitetnog rada trenera i igračica, te motivacija za napretkom i individualnim razvojem. U tom tonu i ozračju želimo i dalje nastavitI i ove natjecateljske sezone, ali s još većom motivacijom te većim postavljenim ciljevima za nadolazeću sezonu, poručuju iz kluba.
Pojačanje u stručnom stožeru je nekadašnja igračica i profesorica za kondicijsku pripremu Lara Nikpalj-Vukorepa.

Što se tiče drugog ženskog košarkaškog kluba ŽKK Zadar Plus, koji je ove godine počeo djelovati, novost je da trener ipak neće biti Franko Sterle, kako je ranije najavljeno. Sterle je prošle godine vodio kosovski klub Bashkimi, a ove godine ostaje u istoj državi, ali kao trener Vellaznimija. Predsjednik kluba Mladen Dražić i potpredsjednica Ina Periša (Marin) morat će pronaći novog voditelja struke.