Nakon što su seniori Sonik Puntamike prije dva tjedna pod vodstvom Roka Jurline, Jakova Vladovića i Jure Šanga krenuli s pripremama za novu sezonu HT Premijer lige, u ponedjeljak će njihovim stopama krenuti i „Mali zeleni". 

U klubu ulažu veliki trud u kvalitetan rad u omladinskim selekcijama, što se dobro vidi po izboru imena koji će voditi mlade Puntamičane u novoj sezoni. Pomoćni trener seniorske momčadi i prošlosezonski trener brončanih kadeta Roko Jurlina će uz pomaganje „capu" zelene klupe Stipi Kulišu nastaviti voditi talentiranu generaciju momčadi iz Jazina i juniorima, dok će Pero Perić trenirati pretkadete. Novo ime u omladinskom pogonu Sonik Puntamike je iskusni stručnjak s bogatim trenerskim iskustvom Jakov Borčić koji će od ove sezone voditi kadetsku selekciju.

- U klub sam došao nakon razgovora s predsjednikom Jošićem te smo vrlo brzo dogovorili suradnju na obostrano zadovoljstvo. Treninzi nam počinju u ponedjeljak i pred nama je razdoblje selekcije igračkog kadra i odabir mladića koji će nastupati u kadetima nadolazeće sezone. Nakon toga ćemo krenuti radom, pri čemu ćemo naglasak staviti na individualni napredak mladića i razvijanje njihovih košarkaških sposobnosti, kazao je Jakov Borčić.

Proslavljeni zadarski košarkaš Jakov Vladović preuzima vođenje Škole košarke KK Sonik Puntamika te će na najmlađe košarkaše prenositi dio svog bogatog igračkog iskustva i neupitnog znanja, što bi u narednim godinama trebalo dovesti do još većih uspjeha u omladinskom pogonu.

Pretkadeti, kadeti i juniori s treninzima počinju u ponedjeljak, 23. kolovoza, dok će program Škole košarke započeti paralelno s početkom nove školske godine koja kreće 6. rujna.

Omladinski pogon

Trener juniora - Roko Jurlina
Trener kadeta - Jakov Borčić
Trener pretkadeta - Pero Perić
Voditelj škole košarke - Jakov Vladović