Zadar je domaćin C skupine Europskog prvenstva u odbojci, velikog sportskog događaja u još većoj košarkaškoj dvorani. Ali bez publike.

Je li to normalno? Prema odluci lokalnog Stožeru civilne zaštite itekako. Nakon što su zbog provale navijača u dvoranu u košarkaškom finalu, dobili po nosu od svojih iz Zagreba, sada očito i na hladno pušu. Usprkos odluci Nacionalnog stožera da se sportski događaji mogu pratiti uz tzv. e COVID. Naravno da se Denis Karlović, direktor SC Višnjika ne slaže s tim da se takav jedan sportski događaj održava bez publike. To je danas rekao u eteru Radija 057, objašnjavajući da se mogao naći način epidemiološkog osiguranja u publici.

Osim što je odbojka atraktivan sport koji itekako traži podršku s tribina, to što je Zadar izabran za domaćina, trebalo je uzvratiti ne frazom da će „Zadar biti srcem uz hrvatsku reprezentaciju" nego i fizičkim činom. Nisu sretni ni u odbojkaškom taboru iz kojeg je danas u Jutarnjem listu objavljeno žaljenje za tim što neće biti publike a Grad je pun kao šipak turista. Osobiti Talijana koji vole odbojku a s kojim će ekipa Samante Fabris koja i sam igra u Italiji, igrati 25. kolovoza.

A da ne kažemo o poslovnom interesu Višnjika koji će ostati bez prihoda od ulaznica.
U dvorani čiji je kapacitet do 6 500 ljudi moći će biti njih najviše tisuća, što odbojkašica, pratnje, obitelji reprezentacija Švicarske, Italije, Slovačke, Mađarske, Bjelorusije i Hrvatske.  Kako doznajamo, to je bilo kompromisno rješenje u pregovorima sa Stožerom

Čemu onda tolika reklamna kampanja Hrvatskog odbojkaškog saveza, kada nitko od ostalih zaljubljenika odbojke izvan tog kruga ne može doći u Zadar radi europskog natjecanja koje najbolji vodi na Svjetsko prvenstvo.

Na današnjem otvaranju EP-a bit će premijer Planković koji će sa svitom pratiti prvu utakmicu Hrvatica sa Švicarkama. Barem malo publike pa makar i protokolarne.