U prostorijama HKS-a u Zagrebu izvučeni su natjecateljski brojevi klubova HT Premijer lige za sezonu 2021./22., temeljem kojih se određuje ždrijeb natjecanja.

KK Sonik Puntamika je dobila broj 7 a Zadar posljednji broj, 12. U prvom kolu 19. rujna Zadar će tako ugostiti Zabok, a u drugom ide u goste kod Adrie Oil Škrljevo. Protiv najvećih konkurenata za naslov prvaka igrat će 13. listopada (Split na Višnjiku) i 30. listopada (Cibona u Zagrebu). Sonik Puntamika u prvom kolu će na gostovanje kod Vrijednosnica Osijek. Gradski derbi trebao bi se igrati 17. studenoga, a domaćin će biti Sonik Puntamika.

Prvo kolo će se odigrati 18. rujna, drugi krug počinje 4. prosinca 2021., a drugi dio natjecanja, odnosno Liga za prvaka i Liga za ostanak kreću 12. ožujka 2022. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1.- 6.mjesto, a Ligu za ostanak klubovi koji su zauzeli 7.- 12. mjesto. Igra se 10 kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose.

Četvrtzavršnica doigravanja dolazi na raspored 4. svibnja 2022., a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva prvoplasirana kluba Lige za ostanak. Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a sama završnica na tri pobjede. Posljednja moguća, eventualna peta utakmica finala igrala bi se 3. lipnja 2022.

Iz HT Premijer lige direktno odlazi posljednje plasirani klub iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Prvoj muškoj ligi, dok pretposljednje plasirani klub iz Lige za ostanak igra dvije izlučne utakmice protiv kluba koji je izgubio finale u Prvoj muškoj ligi.