Hrvatska reprezentacija sutra, 19. kolovoza u 17 sati otvara EuroVolley 2021 - Europsko prvenstvo u odbojci za žene koje se u Zadru igra do 26. kolovoza. Europsko prvenstvo još se igra u Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji. Ususret prvoj utakmici koju Hrvatska igra sa Švicarskom naše su odbojkašice podijelile svoje dojmove.

- Vrlo smo uzbuđeni i spremni. Odrađujemo posljednje treninge te željno isčekujemo početak Europskog prvenstva i sutrašnju utakmicu protiv Švicarske. Ovo je vrlo važno natjecanje za koje smo se pripremali posljednja četiri mjeseca. Sutra je za nas i hrvatsku odbojku jako važan dan. Želimo pokazati našu najbolju igru. Švicarska je dobra reprezentacija. Jučer smo gledali video i pročili ju. Pokazat ćemo svoj maksimum na ovome natjecanju, poručio je izbornik Daniele Santarelli.

U skupini C Hrvatska uz Švicarsku igra protiv Bjelorusije (21. kolovoz u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoz u 21 sat).

Uoči sutrašnje utakmice, Dinka Kulić, koja igra na poziciji dijagonale i korektora je izjavila:

- Danas smo odradile zadnji trening prije početka EP. Dobro smo se pripremile za Švicarsku. Pregledavamo različite materijale i proučavamo igru Švicarske. Na treningu smo pojačali elemente koje mislimo da su nam potrebni za ovaj susret. Trenutno je najbitnije da dobro otvorimo turnir s pozitivnim rezultatom.

- Uzbuđenje u ekipi danas je na vrhuncu. Nakon dugog napornog ljeta konačno smo dočekali Europsko prvenstvo. Sutra nas očekuje Švicarska, ekipa protiv koje bismo trebali iskoristiti maksimalno bodova. To nam je odlična prilika, no koncentirat ćemo se na sebe i našu igru. Nažalost sutra ćemo biti bez naših navijača, no nadam se da će nas pratiti putem malih ekrana, zaključila je kapetanica Samanta Fabris, koja igra na poziciji korektora.

Sve utakmice u izravnom su TV prijenosu na ArenaSport kanalima.