Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić u noći s petka na subotu otplivala je 27 kilometara morske rute od otoka Vira do otoka Ista u sklopu humanitarne akcije #Srcemzaheroje za Odjel neonatologije KBC Split u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, javlja Radio Zadar.

Riječ je o nabavci uređaja koji je palčićima prijeko potreban da bi im se pomoglo u njihovoj prvoj i najvećoj borbi nakon rođenja.

Levačić je krenula s Vira iza ponoći i pol, a plivala ukupno 8 sati i 30 minuta.

- Bili su idealni uvjeti, uglavnom bonaca s nešto malo valova, more toplo. Činilo se dosta lagano preplivavanje, no nakon 7 i pol sati plivanja, između Ista i Molata čekala me borba zbog jake struje koja me ondje dočekala. Mogu reći da mi je to najteži kilometar koji sam u životu isplivala ali kad sam znala za koga je sve to, našla sam snagu da izdržim, otkrila je plivačica koju su ujutro kod Išćanske plaže Pocrikvo dočekali mještani otoka s kojeg vuče korijene.

Uz Dinu su na brodu u pratnji tijekom cijelog plivanja od otoka Vira do otoka Ista bili mama Željana Levačić, tata Mladen Levačić koji je snimio događaj te kapetan i pilot broda Duško Maračić i Danijel Maračić.

Na Facebook stranici Dine Levačić objavljen je račun na koji se mogu donirati sredstva Odjelu neonatologije u splitskom KBC-u - IBAN: HR6724070001300020395.

- Na ovaj način želim pružiti podršku svim roditeljima i njihovim malim herojima da imaju sretna, vesela i pomalo nestašna djetinjstva - poruka je splitske plivačice otočnih korijena.