Hrvatske reprezentativke provode posljednje pripreme u Zadru ususret Europskom prvenstvu koje se igra od 19. do 26. kolovoza.

Najavljen je otvoreni trening reprezentacije i izjave za medije izbornika Danielea Santarellia i kapetanice Samante Fabris.

Kakvo je stanje u reprezentaciji uoči ovog važnog natjecanja, kako teku posljednje pripreme te što nas očekuje u narednim danima, doznat će s petak, 13. kolovoza u 11.30 sati u dvorani Mocire.

Dvorana Krešimira Ćosića, u kojoj su hrvatske odbojkašice već imale niz treninga i pripremnih utakmica s Argentinom, potpuno je spremna za predstojeći turnir. Sve utakmice igrat će se u glavnoj dvorani, a reprezentacije će se koristiti i dvjema pomoćnim dvoranama.

Kako je objavio Hrvatski odbojkaški savez, odlukom Državnoga stožera Civilne zaštite na turniru neće biti gledatelja. Međunarodna odbojkaška federacija (CEV) i Hrvatski odbojkaški savez uskoro će objaviti na kojim će platformama biti dostupni prijenosi iz Dvorane Krešimira Ćosića.

Natjecanje u C skupini bit će otvoreno 19. kolovoza utakmicom Hrvatska - Švicarska (17), a hrvatska reprezentacija igrat će još protiv Bjelorusije (21. kolovoza u 17), Slovačke (22. kolovoza u 17), Mađarske (24. kolovoza u 17), te Italije (25. kolovoza u 21), dok će turnir biti zatvoren utakmicom Italija - Švicarska (26. kolovoza u 20).