Dok se jedni razbacuju milijunima ili barem maštaju o milijunima iz proračuna, drugi klubovi maštaju o osnovnim sredstvima za rad. Veslački klub Jadran pokrenuo je na internetu crowdfunding kampanju čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupnju dvaju novih veslačkih čamaca tipa samac, u iznosu od 160.000 kuna.

Kako u klubu zadnjih godina trenira veći broj veslačica i mladih veslača, koji postižu zavidne rezultate na nacionalnom nivom, a sve to u neprikladnim čamcima, nužna im je prikladna oprema kako bi i dalje mogli nastaviti sa razvojem, posebice ženskog veslanja.

- Veslački klub Jadran danas je jedan od najtrofejnijih zadarskih sportskih klubova koji u svojoj trofejnoj dvorani ima odličja sa svih važnijih međunarodnih natjecanja od Olimpijskih igara, Svjetskih prvenstava seniora i juniora, Mediteranskih igara do nebrojeno puno domaćih naslova prvaka države u svim kategorijama i disciplinama.

Osim što je jedan od najtrofejnijih zadarskih sportskih klubova, Veslački klub Jadran Zadar okuplja mladež i stvara od njih u svakom pogledu zdrave ličnosti. Klub trenutno broji više od 100 veslačica i veslača, što natjecatelja te polaznika klupske Škole veslanja.

Vodstvo Kluba kontinuirano radi na tome kako bi se našim članovima, koji redovno i marljivo treniraju, osigurali što bolji uvjeti, ali natjecateljski čamci, vesla i druga nužna oprema su izuzetno skupi te Klub nije u mogućnosti osigurati vlastita sredstva za nabavu novih čamaca. Posljednji novi čamac kupljen je prije sedam godina.

Pomognite nam stoga da ostvarimo svoj cilj i kako bi našim mladim veslačicama i veslačima osigurali što bolje uvjete za treninge i natjecanja. Svaka pomoć, bilo to 10 ili 1.000 ili više kuna, čak i samo dijeljenje našeg poziva ukoliko niste u mogućnosti financijski pomoći, nama će značiti da smo bliže cilju, kažu iz VK Jadran.

Ciljani iznos je 160.000 kuna, a donaciju je moguće uplatiti na IBAN račun Veslačkog kluba Jadran Zadar HR0425000091101025454, Model: 00, Poziv na broj: 1908, uz opis plaćanja: Donacija za kupnju čamaca. Uplatu možete izvršiti i skeniranjem QR koda na vašim mobilnim uređajima.

Sa svim pravnim osobama donatorima sklopit će se donatorski ugovor. Kampanja traje do 15.10.2021. a za sve informacije možete se obratiti na e-mail: [email protected].