Hrvatska kadetska reprezentacija okupila se u Sesvetama i putuje u Sarajevo na Europsko prvenstvo koje se održava od 10. do 21. kolovoza 2021. Mladi hrvatski boksači (rođeni 2007. i 2008. godine) prije polaska za Sarajevo u Zagrebu će još obaviti COVID testiranja što je uvjet za sudjelovanje na natjecanju koje će okupiti najveće boksačke talente Europe.

Za Europsko kadetsko prvenstvo u Sarajevu prijavilo se 25 zemalja i ukupno 289 mladih boksačica i boksača. Trinaest predstavnika Hrvatske borit će se među 209 kadeta u 16 kategorija, a nastupit će i 80 mladih boksačica u 13 ženskih kategorija.

Reprezentaciju s boksačima u 13 težinskih kategorija u Sarajevo vodi izbornik Nikola Marketin:

- Mladićima ne postavljamo očekivanja što se tiče medalja, želimo da se oprobaju u najjačoj međunarodnoj konkurenciji, pokažu najviše što mogu i da vidimo kako napreduju i skupljaju iskustvo. To je početak njihovog sportskog puta i stvaranja respektabilnih boksača međunarodne razine u seniorskoj konkurenciji, kaže Marketin, inače diplomirani kineziolog i instruktor u Interventnoj policiji u Zadru.

Među 13 reprezentativaca su i trojica boksača BK Ares iz Zadra: Niko Dražina (do 50 kg), Andrejas Baričević (do 52 kg) i Ivan Nekić (do 63 kg). Borbe su na rasporedu od četvrtka, 12. kolovoza.