Poziv za skupštinu Košarkaškog kluba Zadar trebao bi se objaviti obih dana kako bi se u rujnu izabrao novi saziv Nadzornog odbora prema prijedlogu gradonačelnika Branka Dukića.

On očito i tu, kao u nogometnom klubu mijenja model koji možda nagovještava promjenu vlasničke strukture, načina upravljanja ali teško da će se izmijeniti  i izvor financiranja. Naime, Grad Zadar kao većinski vlasnik u predloženom sastavu NO nema predstavnika Grada Zadra koji tamo mora biti zakonski kao nadzor poslovanja u ime vlasnika. KK Zadar iz Gradskog proračuna izravno dobiva osam milijuna kuna godišnje. Oduvijek su osobe iz političkih struktura bile na čelu KK Zadar.

Pročelnik za financije, Ivan Mijolović odradio je četiri godine a prije njega pročelnik Darko Kasap. U ulozi predsjednika Kluba prije njegove transformacije u sportsko dioničko društvo, to su bili Zvonimir Vrančić, Dino Perović...

U predloženom NO su predstavnici sponzora i navijača, takva je, kažu dobro upućeni, nova Dukićeva koncepcija. Tome je prethodio nekakv razgovor s predstavnicima Većine u Gradskom vijeću.

I evo predloženog saziva:

- Luka Kolanović, Zadar
- Marin Gulan, Dubrovnik
- Danijel Mikulić, Zadar
- Tomislav Longin, Zadar
- Dario Mamić, Split
- Dino Martinović, Zagreb
- Robert Izidor Majić, OIB: Zadar

U dosadašnjem sazivu Nadzorni odbor koji se naknadno nadopunio s dvojicom članova, sjedili su Ivan Mijolović - predsjednik, Luka Kolanović - zamjenik predsjednika, Edi Perović, Tomislav Čukelj, Neven Klarin, Dario Mamić, Igor Crnobrnja, Marin Gulan, Tomislav Fain.