Sonik Puntamika za sada neće mijenjati ime a osim HT Premijer lige vjerojatno će igrati Alpe Adria ligu, najvažnije su novosti koje je na konferenciji za medije na početku priprema za novu sezonu iznio predsjednik kluba Mirko Jošić. Puntamičani su u prošloj sezoni ostali bez glavnog sponzora, trgovačkog centra Sonik, koji je pripojen Studencu. U višemjesečnim razgovorima novi vlasnici nisu iskazali interes za nastavkom suradnje, a prema Jošiću takva će situacija biti sve češća što više firmi bude u stranom vlasništvu. Za sada u papirima klub ostaje Sonik Puntamika, na dresovima će pisati samo Puntamika, dok se ne javi sponzor koji bi bio zainteresiran za partnerstvo. S druge strane, klub je odbio igranje u Drugoj ABA ligi, ali bi ipak mogao zaigrati u regionalnom natjecanju.

- Radi se o Alpe Adria ligi, koja je do sada funkcionirala kao nekakva privatna liga. a ove godine bi se igrala uz podršku nacionalnih saveza. Jedan od prijedloga je da se ona igra u balonima, što bi nama odgovaralo s obzirom na obveze u domaćem prvenstvu. U HT Premijer ligi svake godine imamo isti cilj - opstanak, a sve što napravimo preko toga bit će odličan rezultat, rekao je Jošić.

Velike nade polažu se u stručni stožer - novi trener je Stipe Kuliš, inače i izbornik reprezentacije U-16, koji će se zbog obveza s nacionalnom vrstom zadarskoj momčadi priključiti 22. kolovoza. Pomoćni treneri su košarkaška legenda Jakov Vladović, koji je svoju posljednju igračku godinu proveo u zelenom dresu, i Roko Jurlina, a kondicijski trener je Jure Šango. Jurlina je godinama prisutan u klubu kroz treniranje kadeta i juniora, a i Šango je ovdje proveo tri godine, doduše prije petnaestak godina.

Trojica novih igrača su Marko Jurič, Petar Marić i Gabrijel Marić, ostaju Dino Palčić, Filip Jošić, Marino Šarlija i Ante Gospić, u klubu ili blizu njega su Dominik Zelanto, David Pavin, Juraj Brajčić, Niko Manojlović i Dino Ninčević. Ovih dana obavit će se razgovor s Teom Petanijem, a u četvrtak dolazi i jedan Ukrajinac, čime bi se manje-više zaključio roster.

- Posluži li nas zdravlje i bude li se moglo igrati pred publikom, igrački kadar trebao bi biti dostatan za naše ciljeve, najavio je Jošić.

Nakon završetka igračke karijere Vladoviću je najprirodnije bilo nastaviti trenersku karijeru na istom mjestu, s poznatim igračima i stručnim stožerom. Je li mu žao što se to nije dogodilo sa Zadrom?

- Odavno nije bilo kontakta. To je tako, ne možeš birati, dogodilo se ovako i nije mi žao, kaže Vladović.