U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman priređen je svečani doček jedriličarima Šimi i Mihovilu Fanteli te njihovom ocu i treneru Edi Fanteli, ali i bacaču kugle Filipu Mihaljeviću i treneru Marku Masteliću. U ime HOO-a pozdravio ih je Neven Šavora, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za nacionalne sportske saveze i razvojne programe.

Najprije je letom iz Istanbula stigao ostatak olimpijske jedriličarske reprezentacije u sastavu Šime i Mihovil Fantela te trener Edo Fantela, ovaj put u ulozi vođe reprezentacije i fizioterapeut Damir Burčul. Vidno umorni nakon 20 sati puta, ali sretni jer su napokon u Hrvatskoj, budući da su u Japanu proveli više od 20 dana, braća Fantela izrazila su zadovoljstvo osvojenim 8. mjestom. Naravno da su planirali i željeli više, ali u sportu poput jedrenja, samo jedan dan može odnijeti višegodišnji trud i ulaganje.

Braća Šime i Mihovil Fantela uspjeli su stići do plova za medalje. I tu su napravili pravi mali pothvat jer su na startu napravili pogrešku (raniji start) pa se morali vraćati. Na kraju su gotovo sve nadoknadili, osvojili 9. mjesto u tom plovu, odnosno ukupno osmo. Fantele već imaju naslov svjetskog prvaka u toj klasi, tako da je olimpijska regata još jedna potvrda da pripadaju samom svjetskom vrhu. Oni su relativno nova posada i s malo više iskustva, sasvim sigurno doći će nove medalje.

- Hvala na lijepoj dobrodošlici. Kampanja nije bila samo ova regata, nego sve što smo ostvarili za Tokio i sve u svemu, moramo biti zadovoljni. Mala je bila razlika na kraju, nije to bilo bodovno previše, to su bila dva plova. Sad trebamo analizirati što smo mogli bolje, ne trebamo za ničim žaliti i ubuduće će sve to biti u redu - bratska je poruka Mihovila i Šime Fantele.