Ususret 50. izdanju najstarijeg plivačkog maratona u Hrvatskoj koje nas očekuje iduće ljeto, domaćin maratona "Preko-Zadar" Plivački klub Zadar već za ovogodišnje, 49. izdanje priprema novosti u organizaciji.

Tradicionalni maraton kojim se preplivava zadarski kanal ove je godine u Cro cup sustavu daljinskog plivanja, što znači da će na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) startom u 9:00 sati sa rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji, registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U CRO CUPU sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600m, a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju, dok registrirani plivači ne trebaju.

- I ovim putem molimo ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji naših domaćih plivača ili pri osiguranju maratona da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu. Za barkajole je osiguran trošak goriva, topli obrok i majica. Za više informacija obratite se na broj 099808521, rekli su nam u Plivačkom klubu Zadar.

Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko i Općine Preko.

PK Zadar poziva sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton. Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar" na bazenu Kolovare ili putem web stranice my.raceresult.com. Prijave za sudjelovanje završavaju 2. kolovoza u 12:00 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

- Pozivamo gledatelje na bazen Kolovare gdje se najbrži očekuju iza 09.45 sati, a
svečano proglašenje bit će u 12:00 sati, pozivaju iz PK Zadar.